Mindennap beszélgetek Istennel

Sokak szívébe lopta be magát, mikor őszinte meghatódottsággal, sírva vette át az Európai Filmdíj átadóján a legjobb színésznőnek járó elismerést. Bár az ország egyik legkedveltebb színházának tagja, Borbély Alexandrára mégis Enyedi Ildikó többszörösen díjazott, érzékeny filmjében figyeltek fel. A Testről és lélekről sikeréről, hálaadásról, az ima erejéről beszélgettünk a fiatal színésznővel. Azóta már tudjuk azt is, hogy a Testről és lélekről című magyar film bekerült legjobb öt idegen nyelvű Oscar-esélyes film közé!

–  Mindenkit megragadott, milyen meghatódottan vette át a díjat. Azonban azt mondta, ezáltal nem tudta sokaknak megköszönni az elismerést. Azóta sikerült mindenkivel beszélnie, üzenetet váltania?

– A díjátadó óta eltelt időben olyan sok feladatom volt – többek között egy premier a Katona József Színházban –, hogy tényleg sok időbe telt a rengeteg gratulációt és elismerést lelkileg feldolgozni és válaszolni rájuk. Nagyon jóleső érzés volt, hogy ennyien jelezték, hogy gondolnak rám. Azt hiszem, vagyis remélem, hogy mindenkinek tudtam reagálni.