A bűn témáját járták körül a Szélrózsa-előtalálkozón

Bár az egész országból jöttek fiatalok, jobbára mégis Vas megyei települések fiataljai voltak a Szélrózsa-előtalálkozón, amelyre előzetesen mintegy 250-en regisztráltak. A 2018. február 24-én Szombathelyen tartott eseményen igen sokszínű program közül lehetett válogatni.

 

 

Köszöntésekkel és a Mandák Band koncertjével kezdődött a program. Az együttes a józsefvárosi Mandák Házban lakó diákokból verbuválódott, és Sánta József hatodéves teológus vezetésével megénekeltették a gyülekező fiatalokat.

Nyitóáhítatot tartott Hegedüs Gábor bobai lelkész, aki Jób 9,29 alapján prédikált a bűnről. Egy játékkal kezdődött az áhítat, kiválasztott és önkéntes jelentkezőknek egy kosárból tárgyakat kellett kiválogatniuk, minek folytán majdnem bukták az aznapi ebédjüket, egy társuk segítségével azonban végül megmenekültek a büntetéstől és az éhezéstől. Felvetődött a kérdés, Jób kérdése, hogy vajon bűnösként miért is fáradozzunk tovább? Azért, mert Isten tett értünk. Hiszen egyszülőtt Fiát adta, feláldozta magát csak azért, hogy megmeneküljünk bűneinktől. Ígéretet tett arra, hogy terheinket őrá tehetjük. Hálából és szeretetből tehát éljünk az Úrnak – mondta az igehirdető.