„Felnőttnek tartani a keresztényeket kockázatos”

Január 29-én tartották a 777 Offline rendezvénysorozatában a Lukácsi Katalin katolikus hitoktató, történészdoktorandusz és Hodász András atya, a Kispesti Nagyboldogasszony Főplébánia káplánja közötti vitát a cölibátusról, a nős férfiak pappá szenteléséről, a nők helyzetéről és az egyház jövőjéről. Beszámoló.

 

 

A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen tartott rendezvényre már az alkalom meghirdetését követő huszonnégy órában elfogyott az összes hely, és heves kommentháború alakult ki a 777 blog Facebook-oldalán a várható eseményről. A legtöbben a meghívott vitapartnert kifogásolták, de akadt, aki már magával a vita műfajával sem értett egyet. Mindez oda vezetett, hogy végül az oldalon közleményt adtak ki, tisztázandó a szervezők nézeteit és motivációit az eseménnyel kapcsolatban.

Moderátorként a vitaesten Vágvölgyi Gergely volt jelen, aki pár szóban rögtön ki is tért a Facebookon és a szerkesztőségben az eseményt megelőzően megnyilvánult érzelmekre. Az elkövetkező beszélgetés témaköreinek felvázolása kapcsán hangsúlyozta azok jelenkori fontosságát és megosztó hatását.